De stralende lantaarnpaal

Vorig jaar werd de door buuf en mij gepimpte lantaarnpaal vervangen door een nieuw model. De heren van het "Groot Paal Onderhoud" haalden de oude jas keurig van de oude paal: paal uit de grond, kap demonteren, jas afschuiven en jasje aan ons overhandigen.

We vroegen nog of we konden bellen als de nieuwe jas voor de nieuwe paal klaar zou zijn.... ze dan even de paal uit de grond wilden tillen, kap demonteren, jas omschuiven... Maar dat viel buiten het servicecontract.

Dus zat er voor ons niets anders op dan zelf maar weer de nieuwe jas aannaaien. Met het oog op de hitte al vroeg in deze ochtend.

De nieuwe paal heeft wel lang op zijn aankleding moeten wachten. De nieuwe vorm van de paal was toch wel erg wennen. Zo taps! Dat heeft heel wat denk- en paswerk opgeleverd. Eenmaal klaar, uiteindelijk op de 'gok-maak' gehaakt, hing de jas rap aan de paal. We zijn duidelijk ervaren in dit werk.

Heel even leek het of we onverwacht hulp kregen: terwijl wij met naald, draad en paal - op de grond en op de trap-  bezig waren kwam er een hoogwerker aanrijden. Zo'n wagen zie je echt zelden in onze straat. Hij minderde vaart. Komen de 'lantaarnpaal-mannen' ons toch helpen? Maar na een nieuwsgierige blik vanuit die wagen werd er weer gas gegeven. Moesten we toch zelf dit karweitje klaren.

Maar nu kan iedereen weer genieten van de bekendste lantaarnpaal van het dorp. Kan de paal weer stralen, klaar om weer betast te worden door vele handjes. Klein en groot!  

Tot Babbelzzz

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl