Knit & Knot: de schaapjes staan binnen!

Het is eindelijk Knit & Knot beurstijd. Op zaterdag, aan het eind van de ochtend, ging ik met een lege tas naar de Koepelhal in Tilburg. Ja: het hart hing nog keurig aan het hek vrolijk te wezen. Zo te zien van afstand nog ongeschonden. Twee vrouwen maakten foto's van het hart: die heb ik niet gestoord. Ik ken dat hart immers draadje voor draadje! Bovendien: binnen wachten de wolletjes op mij. Snel doorstappen.

De 5e keer. Mijn 7e bezoek want sommige edities had ik aan 1 bezoekje niet genoeg. En stap je dan naar binnen dan voelt het meteen vertrouwd. Ik wist het al: Eco Textile Studio zou dit jaar geen stand hebben. Ondanks de mentale voorbereiding voelde het even als gemis toen ik langs hun vaste plekje liep dat nu werd bezet door een ander. De wol van Eco Textile Studio heeft een hoge aaibaarheidsfactor en is onweerstaanbaar! Maar mijn andere favoriet, Recht en Averecht, zou er wel zijn. Op naar deze prachtige stand! 

Hoe ik het voor elkaar kreeg? Ik weet het niet. Maar ik liep de stand gewoon voorbij! Zocht in alle hoeken, gangen... Nog maar een rondje maken. En ja! Gevonden. Op de vertrouwde plek! Het feit dat ik die kraam voorbij liep zegt wel héél veel: er was overal veel moois te zien. Je kwam ogen te kort.

Recht en Averecht had weer een prachtige collectie meegenomen uit Arnhem. Kon ik mijn zwart-wit-grijs verzameling voor het project - wandkleed "Glammers gehaakte kop" - uitbreiden met drie strengen Malabrigo Baby Silk Lace en een streng Marina van Manos del Uruguay. Echte pareltjes in prachtige tinten. Altijd leuk: een gratis kadootje bij de aankoop. Zakje vol handig materiaal als stekenhouders, plastic naalden, monster wolwasmiddel en meer. Met een leuk bedeltje, knotje wol met breinaalden, aan het zakje. 

Ik liep verder. Boodschappenlijstje afwerken: ringen voor de dromenvangers, naald voor het weven. Paar bolletjes katoen voor een beloofd kraamkadootje. Macramé-touw en bijzonder garen bij Morefil (vaste prik). 

Overal neuzen. Het aanbod bleek dit keer divers en evenredig verdeeld. Al hoorde ik iemand klagen: "weinig  borduurmateriaal". Mij viel op dat er nu meer te beleven viel op het spin- en viltgebied. Overwoog een spintol te kopen, om het spinnen te leren. Moet ik ooit echt doen. Het was best druk bij de 'tollen-stand'. Ik heb nog genoeg te vilten...die tol komt de volgende keer wel.

Vilten...natuurlijk liep ik met nog meer belangstelling dan voorheen over de vloer op zoek naar gekaarde wol. Schaap & Draak wist precies wat ik zocht! Blue Faced Leicester, Ashford Merino, Ijslandse wol - Polarfuchs- en Merino met moerbeizijde. Super!

Dan op naar Keigoed Vilten. Niet voor een workshop maar wel voor een handig hulpmiddel bij het vilten. De houten viltmuis. Plus twee giga grote bollen lontwol. Witte Merino en Ijslands schaap. Oefenmateriaal. Okay, nog wat zakjes zijdevezel... Toen was mijn tas echt vol. Het schaap binnen gehaald.

Even kijken bij de bloggers en experts. Adinda in het echt. En het boek "Adinda's World". Een boek om je vingers bij af te likken. Met wat proppen, gewillig mak-schaapmateriaal opzij schuivend, paste dat boek nog net in de tas. 

Het was een middagje genieten in wolland. Druk. Er liepen zelfs meer mannen dan ooit rond. Dat kwam waarschijnlijk door de aangekondige komst van Bobbi Eden. Zo lok je wel mannen een wol-halwalla binnen! Overal in de hal hoorde je het geroezemoes. Bobbi dit...Bobbi dat..Bobbi komt. Ik stond op het Bobbi-moment bij Keigoed Vilten. Net af te rekenen met mijn rug naar Bobbi gekeerd. Gaf de mevrouw mij een tikje op mijn arm. "Kijk een achterom. Daar staat ze!" Ik zag eerst alleen een flinke, stevige bewaker. En daarna een pluk blond haar naast de spierbal.

Tja, sorry voor Bobbi, voor haar kwam ik niet. Wel voor de wol: die kan en mag je gewoon écht aanraken. En zelfs mannen op de beurs mogen die wol betasten...

Met zware tas vol schaap en andere buit ging ik weer naar huis.

Schaap én buit...

Blij, in het zonnetje. Zag overal de Knit & Knot tasjes in het straatbeeld. Zelfs in de bus...zo'n goed gevulde goody-bag die ik ook had afgehaald. Met altijd als hoogtepunt een prachtig exemplaar het Scheepjes-garen blad.  

Toch blijft het waarschijnlijk niet bij één bezoekje, deze voorjaarseditie. Zondag een 'afkick'- bezoekje. 'Afscheid nemen' van het hart en de heerlijke tijd die dat haakwerk bracht. Om daarna in een tijdelijke Beergarten, in de zon, terug te kijken op een geweldige Knit & Knot belevenis!

Tot Babbelzzz

PS: waar is toch dat altijd mopperende mannetje gebleven met zijn 'handig' hulpmiddel om een draad in naald te stoppen? Een icoon van de beurs. Heeft hij de moed opgegeven en zijn handel gestaakt?

PS nog een keer: ben ik voor de zoveelste keer vergeten om 'oogjes' te kopen voor "Minoes de Gehaakte aankleedpoes" 


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl