"Dolle dagen" in voorbereiding (deel 3)

Met nog zere vingers van het ballonknopen- Pee zit nog steeds in het ligbad want ballonnen houden niet van vrieskou en sneeuw - heb ik gewerkt aan de raamversiering. Het raam met uitzicht op de lantaarnpaal waaraan sinds donderdagavond de stoffen 'peeëndame' hangt. En alle andere peeën hangen ook op palen. 

Die dame heeft het zwaar: eerst een flinke wind. Gelukkig kon ze dat hebben. Een enkele los geraakte gehaakte wokkellok. Dat kan de dame wel hebben. Nu ligt er sneeuw op haar kapsel. Is dat kapsel vast bevroren: natuurlijke haarlak! 'Leeuwtje' hangt een paal verder: die is zo stevig in elkaar gezet dat hij geen krimp zal geven. Leuk: vandaag heeft een onbekende voorbijgangster waarschijnlijk het leeuwtje op de foto gezet. Ze liep voorbij met een grote glimlach, ondanks de kou. Had alleen nog oog voor haar telefoon...foto delen? Qua tijd en afstand past dat wel precies in het scenario. Terwijl ik raamdecoraties maakte. 

Doorzonwoningen uit de jaren '60, zoals ons huis, hebben kamerbrede ramen. In die tijd dacht niemand aan energieverspilling, stookkosten of milieu. Met al jaren dubbelglas spelen die zaken minder. Kost het wel veel tijd om die oppervlakte te versieren! Thema waarop ik de versiering kan/wil baseren hoorde ik woensdagavond tijdens het pee-ballon knopen. Tenslotte moet de aankleding wel passen bij het thema dat buuf en haar zus groots in ballonnen gaan aanbrengen. Zoals je misschien al eerder las een Mexicaans thema.

Diezelfde avond zag ik het eindresultaat al voor ogen. Maar dan is het nog niet gemaakt. Twee avonden, twee middagen en één ochtend maakte ik vele kleurrijke bloemen van papier. Slingers en een bloemenkrans. Crêpepapier heeft inmiddels geen geheimen meer voor mij! En is een nieuwe hobby, geboren. Iets voor na carnaval: zonder tijdsdruk echt mooie bloemen maken van papier.

Nu hangt alles voor het raam. Heerlijk bont te wezen! Tevreden. Al had ik graag meer tijd gehad: dan werd het écht een heel bonte boel! Misschien zaterdagavond nog de bonte puntjes op de i zetten? Zondagochtend snel de frutselresten opruimen...

Al is dat verder frubelen gekkenwerk. Al dat pimpgedoe is slechts voor één dag. Goed is ook prima! 

Toch is niet al dat werk voor één dag: de bloemen ga ik later gebruiken om in vazen te zetten. De bloemenkrans krijgt een mooi plekje op mijn werkkamer: is heel inspirerend. En de andere slingers ook.

Nu nog een zaterdag flink opruimen, poetsen, inkopen checken, andere feestvoorbereidingen... Om vast die zarerdagavond én de zondagavond vermoeid maar tevreden op de bank te duiken. Om na te genieten van het knutselresultaat, de dolle feestdag en de optocht...

Tot Babbelzzz, tot een verslag van de dolle dag of misschien eerder nog met nog veel te maken foto's.

Alaaf, fijne dagen!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl