Aan de slag!

Iedereen heeft als kind wel eens spontaan antwoord gegeven op de vraag "Wat ga je later worden?". Ik wist het wel. Heel overtuigend: handwerkjuf. Met de hoogste punten voor creativiteit, handvaardigheid en fantasie (je werd op de lagere school op alles getoetst) zou zoiets mogelijk zijn. Maar toen ik eenmaal voor een vervolgstudie na de middelbare opleiding moest kiezen bleek het vak van hankwerkjuf te zijn uitgestorven.

Verliep mijn toekomst totaal anders. Kwam ik op kantoor terecht, stond aan de wieg van automatisering en softwaretesten. Dat testen werd een vak, ik groeide mee. Beleefde alle facetten van dat vak. Van uitvoering tot planning, coördinatie en management. 

Na 37 jaar fulltime werken kwam daar verandering in. Verdween eind vorig jaar mijn functie. Kon ik als uitvoerend testspecialst mijn werk voortzetten op voorwaarden van diploma's halen en meerdere keren per week zo'n 6 uur OV-uren reizen. Was het kiezen: mijn riante salaris behouden en toegeven aan de eisen. Of in oktober van dit jaar 2018 het pand definitief verlaten met een sociaal plan in handen waarmee ik kan werken aan een andere toekomst.

Ik koos overtuigd voor de laatste optie. Omdat die situatie zoveel kansen biedt. Ik nu echt werk kan maken van mijn 'wat ik later wil worden' vraag. Geen handwerkjuf maar wel zelfstandig creatief onderneemster.

Met een 'wol- en textielmonster' in mijn hart leek het even een lastige keuze. Kies ik voor wol of voor textiel? Na vele dagen onderzoek, opleidingsmogelijkheden in binnen- en buitenland verkennen, lesroosters combineren en wikken en wegen ben ik er uit.

Ik maak geen keuze (of juist wel): ga beiden mogelijkheiden benutten. Inschrijven voor de 2-jarige deeltijdopleiding aan de Dutch Felt Academy in Friesland die in april start. En de in het najaar te starten Textile Art opleiding. Ook 2-jarige deeltijdopleiding aan de DIY Textile School in Amsterdam. Studies die op mijn lijf zijn geschreven. 

Ik heb er echt waanzinnig veel zin in. De creativiteit kriebelt!

Er zijn ook plannen voor na de opleidingen. Vele plannen. Maar het is nog te vroeg om die hier te benoemen. Alles stapje voor stapje.

De komende maanden en jaren ga ik vanuit mijn hart aan het werk. Vol passie aan de slag. En dat voelt o zo goed! Wellicht is dit de beste beslissing ooit (maar ook de moeilijkste in mijn werkzaam leven) waar ik nog jaren plezier aan ga beleven!

Tot Babbelzzz

 

Reacties

Anneke op 14-02-2018 10:17

Joh, wat gezellig in Fryslan!  Goeie plannen, zeg. Veel succes!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl