Dag oude lantaarnpaal, welkom nieuwe uitdaging!

Het 'gevreesde' moment werd niet aangekondigd, stond ineens voor de deur. Of beter gezegd voor de paal: de mannen die onze lantaarnpaal met jasje gingen verwisselen voor een nieuw exemplaar. Ander model, zonder jasje.

De inmiddels verdwenen paal...

En net als tijdens de schilderbeurt van de paal, een paar jaar geleden, waren ook deze mannen heel aardig! Ze belden aan bij buuf (mede-haakster van de jasjes). "Willen jullie de jas verwijderen? Zonde om af te voeren.." De mannen maakten nog wat foto's van de paal en deden het voorwerk. Het waaide die dag hard, te hard om op een ladder te gaan staan en spraken we af om de jas de volgende ochtend te verwijderen.

Dat paste blijkbaar niet in het werkschema van de mannen. Na nog een inspectie door de heren, ze bekeken ons haaksel nauwkeurig, kwamen ze met een andere oplossing. Haalden de paal neer, ze verwijderden de lampenkap en schoven onze jas ongeschonden zo van de paal! 

Een half uurtje later stond er een nieuwe paal. Taps model, dat wordt nog een haakuitdaging! En wat zouden wij die mannen weer graag in de straat zien als de nieuwe jas een feit is! Even de kap afschroeven en de jas over de paal laten zakken...

Maar handwerk blijft echt handwerken, zullen we zelf steekje voor steekje de nog te haken jas moeten bevestigen. Eerst de maten opnemen van ons nieuw slank model. Om daarna een passende jas te haken.

Zo'n gevreesd moment komt natuurlijk nooit gelegen. Ligt het garen voor de Spirits of Life CAL al ongeduldig te wachten op de eerste steken. Die CAL start binnenkort.

Ook een uitdaging...Spirits of Life

Het seizoen is ook niet ideaal voor het lantaarnpaal-jassen bevestigen. We naaien de jassen bij voorkeur aan de paal onder een heerlijk zonnetje. Ooit stonden we in de resten van de smeltende sneeuw dat werk te doen. Geen aanrader. Dit wordt waarschijnlijk een echt verkleumwerkje...met de juiste 'Spirits" gaat dat lukken. Haak ik me daarna warm aan die prachtige "Spirits of Life" doek!

Tot Babbelzzz

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl