Huisje nr. 102: Vlieg langs de minibieb!

Soms is het 'bouwen' van een Vogelhuisstad een opeenvolging van tegenslag. Is de voorraad plakstiften op. Op naar de HEMA, mijn vaste leverancier want hun stiften blijken na vele praktijktesten het beste geschikt voor mijn doel. Is het vak leeg: uitverkocht. Weer thuis vond ik nog een duo-pak in de kast, die waren achter een stapel kastinhoud gevallen.

Bleek de luchtvochtigheid zodanig hoog te zijn dat de lijm alleen aan mijn vingers wilde plakken en de stofjes van het hout vielen. Met veel geduld is het toch gelukt om dit huisje te maken. Eentje waarbij ik, via de post van postvriendin Anneke, het onderwerp voor dit huisje op de postmat kreeg geleverd. Ze maakte de prachtige minibieb voor Vogelhuisstad, vol boeken voor vogels. Zo grappig!

Het huisje is voorzien van retro-achtige stofjes. Van Oaki Doki. En op het dak een lapje van Soft Cactus "Blowballs". Met een typisch oud retro-bandje om het huisje.

En als je dan bedenkt welke bijzondere vogel in dit huisje woont zijn de bouwtechnische problemen snel vergeten.  

Het is Anna Pepite-Op de Terp, een Friese Schrijversvogel (Emberiza citrinella). Anna heeft wat met boeken. Ze schrijft ze zelf. Boeken vol prachtige woorden. Doet ze graag. Soms kun je haar 's ochtends in het zonnetje voor het vlieggat aan het werk zien. Moet je wel uitkijken, als ze geen inspiratie heeft gooit ze de ene papierprop na de andere uit het gat.

Lang duurt dat nooit. "Wat vandaag niet lukt, lukt morgen wel" piept ze dan. Haalt ze een ouderwetse retro zwarte 'zangschijf', zo'n rond ding van vinyl, uit de kast en legt die op de draaitafel. Voorzichtig de spijker laten zakken en dan genieten van de tonen en het gezang. Vaak luistert ze naar Jazz en andere oude klanken.

Ze heeft wat met retro-zaken. Er zijn bewoners die vermoeden dat ze in haar huisje nog een teil heeft om te badderen. Een ragebol voor het poetswerk. En een bont gekleurd retro servies voor de zondagse maaltijd. In ieder geval heeft ze veel boeken. Ook oude-retro boeken. De hele "Merel" serie staat in de boekenkast.

En ben je gevlucht uit warme landen waar anders wordt gefloten en geleefd? Klop dan aan bij Anna, ze helpt je een pootje. Kun je meteen helpen haar tuintje om te prikken en een piertje mee te pikken. In die tuin kweekt ze heerlijke zaken. Blaadjes, fruit en zaden. Gaan van de tuin zo op het bord. "Puur natuur en heel gezond!" zegt ze.

"Ben je in de buurt, vlieg dan gerust even langs. Kijk in de minibieb en neem gerust een exemplaar mee. Het aanbod is ruim: kijk zelf maar..."

Mocht je Anna ooit in een raar zilveren verenpak door de lucht zien vliegen: ze droomt van een leven als astronautenvogel. Naar de maan vliegen en terug. 

Zou zo'n Friese vogel geen heimwee krijgen naar de rust van het platteland? Vast niet, ze doet hier genoeg inspiratie op voor haar schrijfwerk. Die gekke oude kraai met zijn protestacties, de wijze geleerde met zijn atoomkennis....ik denk dat ze binnenkort Marie op de brandnetelthee vraagt en haar de veren van het lijf vraagt over zulke bewoners. Staat er binnenkort een nieuw boek in de minibieb.

Tot Babbelzzz

  

Reacties

Anneke op 17-08-2017 17:05

Een werkelijk prachtig huisje weer. En wat een bijzondere bewoonster. Retro zwarte schijven, dat klinkt interessant. Ze luistert vast naar Charlie (bird) Parker, Ryan Adams & The Cardinals of anders The Byrds en The Eagles.In ieder geval zal ze genoeg schrijf-inspiratie vinden in Vogelhuisstad!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl