Huisje nr. 100: voor BurgeMees!

Het huisje was al een weekje of wat klaar. Of toch niet...voor het 100e huisje zou je toch slingers verwachten of wat andere versieringen. Wat ik ook probeerde aan lintjes, bandjes: het deed allemaal afbreuk aan het geheel. En besloot ik het huisje zo te laten. 

Het huisje is wel voorzien van stojes uit mijn favoriete stofjesfabriek. Art Gallery Fabric. Voorkant: Dreaming in French - Berry Coquette. Uit dezelfde serie het stofje op het dak: Bright French Curl. De zijkanten zijn bekleed met stofje Warm Goldsmiths's Work uit de serie Filigree. Alle stofjes ontworpen door Pat Bravo.

En dan is zo'n huisje vol ontwerpen van Pat toch een feestje om te zien!

Wie gaat hier wonen? Ja, het kan bijna niet anders...BurgeMees gaat dit huisje betrekken.

Eigenlijk had BurgeMees een grote villa op het oog. Dat als gemeente-villa in de stad zal verschijnen. Dit 'klapstuk' wordt als laatste huisje gebouwd. "Ergens op de zolder vind ik wel een woonplek..." Maar Marie heeft hem dat plan uit zijn kop gekwetterd. "De hele stad, alle inwoners, vinden dat jij BurgeMees in dit huisje moet trekken. Je hebt het verdiend. Niet zeuren, gewoon verhuizen!" 

BurgeMees heeft nu al zin om zijn Burgemeestersketting, de papieren, ontwerpen, schrijfveren en alle andere zaken uit zijn oude nest te verhuizen. Alles een mooi plekje te geven in het huis. Veilig, droog en warm. Maar eerst moet hij toezien op de bouw van de laatste huisjes. "Nog best wat werk: dat is niet zo één, twee, drie gepiept!"

Inmiddels heeft hij wel samen met de inwoners zijn nieuwe woning feestelijk geopend. Open-vlieggat: iedereen mocht even de binnenkant bekijken. Als ze daar tijd voor namen want er waren meer leuke activiteiten. Marie heeft die dag van hot naar her gevlogen. Ze ligt nu met oververmoeide vleugels in haar huisje bij te komen. Binnenkort zal ze in de KweK verslag doen van deze feestelijke dag. 

BurgeMees heeft ook een nieuwtje. Hij wil er nog niet veel over loslaten. "Het is écht groot nieuws, heel belangrijk voor de bekendheid van onze prachtige stad. Ik zeg nog niets, wacht maar geduldig af". Spannend!

Tot Babbelzzz,

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl