Kwek # 13 juli 2017: Zomertijd


Kwek # 13. Juli 2017

Gratis bezorgd in ieder vlieggat binnen Vogelhuisstad
Redactie en opmaak: Studio PieP van Bibbelien
Met dank aan Marie, de vliegende correspondente
KweK is een uitgave van Alfonso Del Rio-Riooltje de Pers-Parkiet


Bouwvak-vakantie?

Iedereen in de stad vraagt zich af wanneer het tijd is voor het feest. Wanneer komt dat 100-ste huisje in de stad? Nu de bouwvakvakantie voor het vlieggat staat heb ik, Marie, weer een bezoekje gebracht aan BurgeMees. Misschien dat hij wat te vertellen heeft...

"Nou Marie, als je goed hebt meegeteld dan weet je dat we nu 95 woningen hebben. Nog 5 woningen opleveren en dan gaat het feest beginnen. De bouwers houden dit jaar geen bouwvakvakantie maar als de mussen van het dak vallen vanwege de zomerse hitte dan kun je niet verwachten dat zij hele dagen timmeren en bouwen. Dus iedereen moet nog even geduldig zijn" 

"En Marie, nu je toch hier bent kan ik je een geheimpje verklappen. Huisje 96 is bijna klaar. De bewoner heeft al even op de zitstok plaatsgenomen en die beviel hem prima. Nu heeft deze bewoner wat speciale voorzieningen nodig zoals een badkuip en droogrekjes. Zodra deze bestelling is geleverd wordt het huisje vanaf de bouwplaats naar de stad verhuisd". 

O, BurgeMees, gaat deze nieuwe bewoner, het is toch een hij, een badhuis beginnen? Dat zou wel heerlijk zijn...en is hij ook een beetje knap?

"Nee, Marie, geen badhuis. Je zult wel zien wat hij de stad te bieden heeft als hij zich heeft gevestigd. Maar snaveltje toe..."

Ik vertrok weer maar ving nog een glimp op van een foto die BurgeMees op zijn prikbord had hangen. Is dit de nieuwe woning met de nieuwe bewoner? Vast wel....

Eier-nieuws

Je kunt niet met je eieren na het broedseizoen op de proppen komen maar wel met eier-statistieken.

Er zijn dit jaar 103 eieren gelegd. 8 eieren zijn voortijdig gesneuveld. 5 zijn er uit overvolle nesten gevallen en 3 eieren braken omdat de broedvogel iets te zwaar woog. Er zijn 5 eieren niet uitgekomen. Tot zover het trieste eiernieuws. Het goede eiernieuws: de andere 90 eieren zijn allemaal uitgebroed, de meeste in een eierbroedzak. Een nieuw record!

De meeste jongen hebben nu hun eerste vlieglessen. Iedereen wordt gevraagd om voorzichtig door de stad te vliegen en vooral rekening te houden met de jonge luchtacrobaten. Zij kunnen nog niet plots uitwijken of vaart minderen. Geef ruim baan en voorrang aan onze nieuwste generatie!

Zomernieuws

- BurgeMees zal de komende vier weken alleen in de vroege ochtenduren 'kantoor-houden' voor prangende vragen en problemen. Kan hij 's middags pootje baden in zijn opblaasbaar zwembedje dat hij van een bouwleverancier heeft gekregen.

- Iedereen mag na 14.00 uur ook gebruik maken van dit bad. Duikvluchten zijn verboden!

- Heb je zelf een badje? Dat mag je gedurende deze periode, er wordt weer een hittegolf verwacht, zonder vergunning op straat zetten. Tip van Marie: zet er een badeend in: altijd leuk voor de kleintjes

- Laat niet je vlieggat tijdens deze hete dagen open als je niet in de buurt bent: de eksters in de stad zullen zich gedragen maar soms vliegen er vreemde eksters over. En voor je het weet is je bling-bling verdwenen.

- Vergeet ook niet het vlieggat te sluiten als het gaat regenen. Na zo'n tijd van hitte kan er behoorlijk water vallen en niemand zit te wachten op een nat nest of hoe leuk dan ook, een binnenhuis-zwembad. 

- Het circus geeft extra workshops, gratis en ook geschikt voor de allerkleinste. Geen trampeze-vlieglessen of andere inspannende zaken maar vooral verkoelende activiteiten. Denk aan ijstaarten gooien, jongleren met ijsblokjes en veel waterpret.

- Voor de mussen die blijkbaar bij hitte van hun zitstok kunnen vallen, maar ook voor de oudere vogels, zijn koude kop-compressen beschikbaar. Zie je dat zo'n vogel behoefte heeft aan dit hulpmiddel, fluit dan snel de SOS-toon en de hulptroepen zullen direct uitvliegen. Hopelijk is dit niet nodig.

Ook Bibbelien, Alfonso del Rio-riooltje en ik, Marie gaan genieten van de zomer. Mocht er feestelijk nieuws zijn dan pakken wij de veer weer op en bezorgen met spoed een nieuwe editie van de KweK.

Fijne zomer voor iedereen!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tot Babbelzzz
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl