Huisje nr. 97: Vervoering in pastel

De huizen in de stad zijn over het algemeen heel kleurig. En dan valt dit huisje tussen al die woningen toch best op: liefelijk zacht pastel. De kleuren die zich openbaren net voor zonsopgang. Op een zomerse dag die uiteindelijk alle kleuren fel zal inkleuren. Maar op dat heel vroege uur is de kleur nog slaperig. Zacht en lief. Half in dromen, vol vervoering van de dag die gaat komen.

Dit hele huisje is voorzien van katoenen lapjes die zijn ontworpen door Pat Bravo voor Art Gallery Fabrics. De serie Rapture. Daar raak je wel van in vervoering: ze zijn prachtig. Aan de voorkant het lapje "Butterfly Bliss aqua".  De zijkanten zijn bekleed met lapje Delicate Femme Apricot. En op het dak tref je het mooie stofje Euphioria Coral aan. 

Een lieve woning voor een dito vogel.... 

Is het huisje bewoond?

Nog niet maar al wel toegewezen aan Sijsje Kanarie. Sijsje werd geboren op op een van de Canarische eilanden. Tenerife. Als kleurige jonge vogel dook ze op een morgen in een zwembad van een van de hotels aan de kust. Waar net chloor aan het water was toegevoegd. Iets dat Sijsje niet wist. Toen ze weer boven water verscheen was bijna alle kleur uit haar veren verdwenen. Sinds die dag werd het jonge leven van Sijsje ook kleurloos.Ze durfde alleen in het donker, als iedere kanarie op stok zat, rond te vliegen. "Hoe kan ik zo ooit een man vinden?" vroeg ze zich af. Maar op een avond kwam ze de bonte papagaai Eur tegen. "Wat ben je mooi...ik raak in vervoering van jou" zei Eur. En zo gaf Eur kleur aan haar leven.  Samen beleefden ze vele kleurrijke nachten. Eur beloofde iedere nacht met Sijsje door te brengen maar op een avond verscheen hij niet meer. Later hoorde Sijsje dat Eur op weg naar haar was verongelukt. Hij vloog boven de Teide, de grote vulkaan die net een giftig wolkje stroom afblies. Voor Sijsje was dat het einde van mooie tijden. 

Ze besloot dapper elders geluk te zoeken. Er moeten vast nog meer Eur's op deze wereld leven. Op haar zoektocht naar andere Eur's besloot ze te landen in Spanje. Daar kwam ze in aanraking met een Spotvogel. Die haar eerst uitlachte. Maar ze had veel van Eur geleerd. "Kijk eerst naar jezelf voordat je spot" Ook de Spotvogel raakte in vervoering van zoveel tegenspraak en werden vrienden. Toch werd Sijsje in Spanje steeds bleker... niet haar plek. Spotvogel had contacten in Vogelhuisstad: hij regelde een huisje voor haar in de stad. "Daar raak je in vervoering, vind je vast een nieuwe Eur". Nu pakt Sijsje daar haar biezen om met de eerste noordelijke windstroom af te reizen naar deze stad.

Sijsje is welkom, haar huisje is gereed. In pastel en haar vervoering komt weldra. Deze delicate dame gaat nog euforische tijden beleven in de stad...

Tot Babbelzzz

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl