Huisje nr. 96: Tsuru II Grus Cuir

Tsuru II Grus Cuir...mocht je nu zoeken naar Tsuru I Grus Cuir als voorouder in Vogelhuisstad dan adviseer ik je niet verder te zoeken want die heeft nooit Vogelhuisstad bereikt. Zijn zoon wel. Na heel wat kranige trektochten heeft hij zich gevestigd in de stad.

Zijn woning is anders dan anderen: de zijkanten en onderkant zijn bekleed met echt leer. Afkomstig uit het het Dongens Looierij-museum dat een bezoekje waard is. Aan de voorkant een katoenen lapje van Cloud9 Fabrics. Uit de serie Tsuru II,  1000 Cranes in Cerulean. Een ontwerp van Rashida Coleman-Hale. Op het dak een lapje van Stof Fabrics: Basic Memory Petrol.

Zo'n half leren huisje is natuurlijk gemaakt voor een stoere trekvogel. Voor Grus.

Wie is Tsuru II Grus Cuir?

Uiteraard een kranige vogel die al heel wat van de wereld heeft gezien. Tijdens zijn verdwaal-vliegtochten streek hij neer in America. Een tussenstop in een gebied waar koeien werden gedreven door stoere mannen. Vanuit de hoogste boomtop keek hij toe. Hoe ze van de koeien vellen maakte die vervolgens werden verwerkt tot tal van toepassingen. Maar het volk was ook ruig en schietvaardig. Grus besloot verder te vliegen. Op zoek naar andere toepassingen van zo'n koeienhuid. Hij zet poot aan de grond bij een indianenstam. Keek ook daar de kunst van leerbewerking af. Tot de indianen de strijdbijlen gingen versieren met lederen veters. Hij die strijdbijlen zag: zo scherp! Grus vluchtte met behoud van al zijn veren. Na dagen vliegen kwam hij aan in Vogelhuisstad. Hij meldde zich als 'vluchtvogel'. Als vluchtvogel kun je rekenen op een woning in ruil voor kennis, vaardigheden of wat anders waarmee je een bijdrage kunt leveren aan de stad. 

Grus heeft in Amerika gezien hoe je van vacht leer maakt. En bedacht op de lange vliegtocht over de oceaan hoe je als vogel het leer kunt benutten. Terwijl de regen en wind zijn kop gesegelde. Wat later de stralende hete zon zijn witte kop rood deed kleuren. Toen wist hij het: vogelhoeden van leer! Perfecte kopbescherming. En hij nam zich voor, eenmaal op het vasteland, zijn nest te bouwen van leer. Water- en winddicht. Een idee dat hij heeft toegepast op zijn eigen huisje al mocht hij van de welstandcommissie zijn huisje niet helemaal 'verleren'. En maakt hij in dat huisje leren hoeden, 

Grus heeft nu een prima woning die hem perfect beschermd. En anders heeft hij altijd nog een lederen hoed. Hij gaat zijn zaad verdienen met de verkoop van de hoeden. Een paar dagen per week leidt hij je rond door zijn huisje: kun je zien hoe vachten worden gelooid tot leer. Kun je nog wat van leren!

Tot Babbelzzz,

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl