Kwek # 12: Gepoot van BurgeMees

Kwek # 12. April 2017

Gratis bezorgd in ieder vlieggat binnen Vogelhuisstad
Redactie en opmaak: Studio PieP van Bibbelien
Met dank aan Marie, de vliegende correspondente
KweK is een uitgave van Alfonso Del Rio-Riooltje de Pers-Parkiet

Gepoot van BurgeMees 

Beste bewoners van de stad,

Als BurgeMees kan ik melden dat we hard op weg zijn om het 'Metropol' certificaat te behalen. De boekhoudvogel heeft een inventarisatie gemaakt. Er is genoeg bouwmateriaal op voorraad om ons woningaanbod uit te breiden. Op korte termijn zal de stad bestaan uit 114 huisjes. En huisje nr. 115: dat wordt mijn BurgeMees-woning. Zodra die is opgeleverd komt er een definitieve bouwstop. Maar nu vlieg ik in de tijd vooruit. Terug naar nu.

Er zijn wederom 4 nieuwe woningen opgeleverd. Het kadaster moet ze nog registreren maar direct daarna gaat de vlag uit en komen ze beschikbaar. Ze zijn prachtig en voorzien van interne broednesten zodat de nieuwe bewoners nog dit jaar hun ei kunnen leggen en broeden. U merkt het: we hebben haast. Alle 'broedvrije' vogels helpen vrijwillig mee aan de bouw. 

Nu de plannen voor de laatste fase van de stad zijn goedgekeurd mag ik aankondigen dat we de gemeentelijke belasting met onmiddelijke ingang verlagen naar 3 witte zaadjes per jaar. Of 6 als u liever met zwart zaad betaald. Een mooie meevaller.

Binnenkort wordt huisje nr. 100 een feit. Met de huidige planning valt die oplevering midden in het broedseizoen. Toch moet je zo'n mijlpaal vieren. Met een groots feest. We beseffen dat het lastig is om het nest tijdens de broed te verlaten. De eieren mogen immers niet afkoelen. Ik heb dan ook honderden eierwarmens op de kop kunnen tikken. Deze zijn gratis af te halen bij Marie. Met deze eierwarmers kunt u met een gerust hart uw nest een dagje verlaten voor het geplande feest! Ben je een snelle broedster en zijn de eieren al gebarsten? Een heel team van kuiken-oppassers staat dan klaar om uw donsige jongen warm te houden, te voeden en te beschermen.

U begrijpt dat we nog geen exacte datum kunnen geven wanneer de mijlpaal en het feest een feit zijn. Uiteraard zullen we dit in de Kwek aankondigen. Onze afkomst, die zit in ons verenpak en hangt in de lucht, maakt dat dit nieuwtje vast al eerder uw vlieggat zal bereiken. Die dorpse oorsprong zal hoorbaar zijn: tegen die tijd wordt het nieuwsfeit vanaf het hoogste dak getwittert. Gonst het van gefluister en gefluit. Gaat dat gekwetter van huisje tot huisje...

Voor nu wil ik eindigen met iedereen een fijn, warm broedseizoen tot te wensen met vele eitjes en zonder vroegtijdig eiergekraak!

Uw BurgeMees 

 

Marie weet alles!

BurgeMees is de laatste dagen in opperbeste stemming. Hij staat constant de bouwploeg met zijn vleugels op te jagen. Maar waarom zou hij dat doen? Zou hij zelf broedplannen hebben? Met zijn vriendin? Tenslotte is het laatste huisje zijn eigen echte woning. 

Ze zijn wel vaak samen. En 'zij' trekt zich steeds vaker terug in de tijdelijke kooi-woning. Zonder hoed en tas. Als een soort van huismus. Hebben ze samen nestkriebels?

Nu maar hopen dat er geen orde-verstoorders op de loer liggen. Al heb ik de eerste bedreiging gezien. Een grijs katachtig geval nam bezit van de bouwplaats. De plek waar de materialen zorgvuldig worden bewaard.

Als vogel jaag je zo'n katachtig geval niet weg. Je zou wel gek wezen om je leven aan zo'n geval te wagen! En dit exemplaar heeft al eerder een aantal bewoners gevangen! Gelukkig liep het nu goed af. Het geval besloot de materialen weer vrij te geven en elders vogels de schrik aan te jagen!

Ik heb daar tijdens mijn correspondentie-vluchten een blik kunnen werpen op de nieuwste woningen. Ze zijn prachtig! Kan er niet verder over kwetteren: de bouwprocedure is nog niet afgerond. Dus houd ik mijn bekkie verder potdicht!

Nou, ik kan je wel vertellen dat we kleurrijke blijheid, koekoeksgeschal en groene, botanische zaken in de stad gaan zien!

===================================================================

Tot Babbelzzz,

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl