Kwek # 11: Verbinding

Kwek # 11. April 2017

Gratis bezorgd in ieder vlieggat binnen Vogelhuisstad
Redactie en opmaak: Studio PieP van Bibbelien
Met dank aan Marie, de vliegende correspondente
KweK is een uitgave van Alfonso Del Rio-Riooltje de Pers-Parkiet

Voorwoord BurgeMees

Voorjaar. Lente. Dat zijn altijd drukke tijden in Vogelhuisstad. Eieren leggen en broeden. Maar voordat het zover is moeten de vogelwoningen wel tip-top in orde zijn. Als we even terugblikken in de tijd dan zien we dat er in het najaar hard is gewerkt. Een grijs katachtig monster had de stad gebruikt als oefenmateriaal. Er vielen gewonden maar gelukkig is iedereen hersteld. Het monster bezoekt nog wel eens de stad maar houdt zijn poten onder zijn lijf. Hoeven we niet meer voor te vrezen. De schade aan de huizen is nmiddels hersteld. Zijn we klaar voor een nieuwe lente, een nieuw voorjaar.

Hopelijk worden er vele nieuwe inwoners uitgebroed. Het eksterpaar is al flink aan het nest-zorgen. Ze vliegen af en aan.

Vanwege alle nest- en broedactiviteiten is het circushuis tijdelijk gesloten. Een huis waar we de afgelopen tijd veel plezier van hebben gehad. Artiesten uit heel de wereld vertoonden hun kunsten. Kwamen en vertrokken. Nu is de wereld buiten Vogelhuisstad ons niet geheel onbekend. Al eerder vlogen jonge stedelingen uit om de wereld te ontdekken. Ze stuurden prachtige boekjes vol verhalen terug. En maakten daarmee een verbinding met andere windstreken. Heel belangrijk werk!

Werk dat we moeten voortzetten. Ik kan dan ook goed nieuws melden: er is opnieuw een vogel uitgevlogen. Het is jonge Bente: de roze Pimpelmees die dol is op de lente. Speciaal voor deze missie heeft Marie haar onder de vleugels genomen. Voordat ze uitvloog gaf Marie haar een spoedcursus twitteren. Al noemt Marie dat corresponderen.

Vandaag mocht ik mijn poot zetten op haar vluchtpapieren. Een nieuwe mijlpaal voor Vogelhuisstad: kunnen we in de toekomst ook berichten vanuit het Noordelijke Land tegemoet zien. Een nieuwe verbinding!

Ik houd het kort: de eieren mogen niet afkoelen...

Broed ze! Vergeet niet om na een succesvolle zit je jongen door mij te laten registeren.

BurgeMees

============================================================================================================

Redactioneel stuk door Marie, de vliegende correspondente

Een weekje of wat geleden stond Bente aan mijn vlieggat. Ze was door BurgeMees naar mij gestuurd. "Ik wil uitvliegen, de windstreken verkennen" piepte ze. O Bente, dan moeten we aan de slag. Zonder nestmap en geboortepapieren kom je niet ver. Bovendien moet je vele liedjes kunnen fluiten: communicatief vaardig zijn. Dat laatste was voor Bente geen probleem. Haar twitter- en tweetvermogen is perfect. Als Brabantse Mees moest ze nog even oefenen of de harde G maar die kwam ook als snel uit haar keeltje. Al blijft zo'n harde fluit lastig, misschien dat je ooit toch hoort dat haar roots in deze stad liggen. Nestafkomst kun je niet altijd verzwijgen.

Ik richtte mij met Bente vooral op haar papieren administratie. Met succes: BurgeMees gaf zonder blikken of blozen meteen zijn zegen.


Nu kijken we uit naar de berichtgeving van Bente. Kan nog even duren. Heeft BurgeMees mooi de tijd om een wereldse bibliotheek voor de stad te bouwen. Een plek waar de verhalen van onze uitgevlogen stedelingen voor iedereen beschikbaar zijn. De draad met de wereld. De verbinding zoals hij dat noemt.

Bente, je was een perfecte leerlinge. Vlieg uit, kwetter en twitter in je boekje en laat ons horen, lezen, kijken en ervaren wat jij ervaart!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tot Babbelzzz

PS: nu maar hopen dat de ontvangster van Bente dit leest na aankomst van Bente in haar nieuwe warme nest!


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl