Huisje nr. 95: Let's get digital...

Soms kom je lapjes stof tegen die zo prachtig zijn. Maar heb je met zo'n stofje ook meteen veel stof tot nadenken. Zoals dit stofje. Een prachtige digitale print "Vogels en vlinders". Zachte tricot bestaande uit 92% katoen en 8% elastine. Maandenlang lag het in mijn zicht: met welke stof kun je dit lapje combineren? Mijn uiteindelijke antwoord: met geen enkel ander lapje! Alle mogelijkheden doen afbreuk aan de pracht.

Dan het materiaal. Al eerder gebruikte ik tricot/jersey op de huisjes. Heel lastig verwerkbaar. De elastine in combinatie met de weekmakers in de lijm maken dat de stof heel snel vervormd. De stof insmeren met lijm is bijna niet te doen: stroeft vreselijk. Maar het is uiteindelijk gelukt om de stof met redelijk resultaat op het huisje te bevestigen...

`

 

De Bonte Mees Plakan, hij heeft eigenlijk Plavirius-Perma uit de Balkan, nam direct bezit van dit huisje. Plakan is een ondernemende mus. Hij gaat vanuit zijn huisje een handeltje drijven. Wat gaat hij doen?

Plakan: "Tegenwoordig gebruiken we broedzakken. Heel handig; je kunt die veilig in je huis ophangen. De eieren liggen zacht en voor de broeder of broedster bieden de zakken veel comfort. Na het seizoen berg je je zak gewoon op. Maar de zakken zijn allemaal hetzelfde. Bij mij kun je je broedzak of andere artikelen laten bedrukken. Met een digitale print: een foto van jezelf of een veren-motief. Ik doe nu onderzoek naar de nieuwste toepassing: personaliseer je eieren met een zo'n persoonlijke print. De inkt is niet schadelijk voor het jong in het ei, dat is al bewezen. De perfecte oplossing om te zorgen dat je altijd op je eigen eieren zit!

Wauw, wat een vinding van Plakan! Zou de Koekoek deze ontwikkelingen ook weten te waarderen?

Tot Babbelzzz,

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl