Huisje nr. 94: op de weide

Een groene weide. Met in het gras een weidevogel. Deze vogels lopen nu in het broedseizoen gevaar. Kan zo je nest met inhoud worden weggemaaid. Het aantal weidevogels is dan ook gedaald. Reden voor Natuurmonumenten* om de actie "Red de Weidevogels" te staren. Maar ook in Vogelhuisstad is plaats voor weidevogels: hier lopen de nesten en eieren geen gevaar.

Dit huisje is speciaal voor een weidevogel.
Op de voorkant van het huisje prijkt een katoenen lapje 'Meadow Savanna Glow Mint.', een ontwerp van Leah Duncan voor Art Gallery Fabrics. Op de zijkant een groen lapje: ik kocht het ooit in Amsterdam (Birdblocks, quiltwinkel). Op het dak de stof "What's Cookin" van Allison Cole, Camelot Fabrics.

Het huisje wordt bewoond door de Tureluur Trui. `

Trui heeft jaren als echte weidevogel geleefd. "Nou, dat was in het broedseizoen afzien. Iedere dag hopen dat de boer niet komt maaien". In de winter is het op zo'n veld koud: vlieg je naar warmere oorden. Deze winter was ik verdwaald tijdens die trek. Kwam ik terecht op een savanne. Ik heb dagen zitten turen: waar zijn mijn vrienden gebleven? Ik werd er helemaal tureluurs van!

En besloot op zoek te gaan naar een echt huis. Op goed geluk koos ik koers en kwam in deze stad terecht. De koude ontvluchten is niet meer nodig: op de soms nog wat frisse dagen laat ik de kachel trekken! En dan kan ik op mijn zitstok vele uren naar de voorbij vliegende bewoners uit de stad turen. Ik kan het iedereen aanraden! 

Tot Babbelzzz

* wij steunen Natuurmonumenten al vele jaren. De donaties worden goed gebruikt: ook wij zien hier duidelijk de positieve invloed op de natuur. Mede dankzij hun werk.


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl