Huisje nr. 93: Happiness

Nr. 93 is een vrolijk, blij huisje. Al werd ik zelf even minder blij toen bleek dat de lijmstiften bijna op waren...een geheimpje van de smid: voor het plakken van de stof gebruik ik gewone Hema-plakstiften. In het begin werkte ik met dure textiellijm. Gaf vaak vlekken en werkte niet fijn. Tot ik de plakstiften, vol weekmakers(!) ontdekte. Nu tasten weekmakers de structuur van de stof aan, vooral als je niet snel werkt. Maar je kunt ook gebruik maken van die eigenschap! Je moet wel wat ervaring opbouwen, in het begin ging het vaak fout. Nu zou ik geen ander materiaal meer willen gebruiken. En de plakstiften werken vrijwel vlekkeloos!

Zelfs na vijf jaar valt het stofje niet van het huisje. Je moet absoluut niet zuinig 'stiften'. En bij voorkeur, waar mogelijk,  het hout insmeren in plaats van de stof. Mijn voorraad plakstiften (je hebt bijna 1 stift nodig voor 1 huisje) slonk tot een dieptepunt. Dat probleem is inmiddels opgelost: bijna de hele voorraad van een Hema-filiaal ligt hier op zolder klaar voor toekomstige huisjes. Op zich al een "Happiness-gevoel" waardig.

Het stofje voor dit huisje, Happinesss (limited edition) van Oaki Doki vind ik prachtig. Alleen niet te combineren met andere stofjes. Omdat het motief ook groot is besloot ik in er een 'mono-stof' huisje van te maken: één lapje op het huis. 

Over de onderstaande foto's ben ik minder "Happiness"....(bekend verhaal: komt goed!)

Is deze woning nog niet bewoond? Toch wel! Het is eigendom van een jonge Paradijsvogel. Die nu even haar vleugels heeft geheven en voor een korte break naar Ibiza is gevlogen. Het is Klaartje Geluk die half mei dit huisje gaat bewonen. Als jongere Paradijsvogel wil ze voor haar eerste leg nog even met haar veren pronken op dat Spaanse eiland.

Wat wilde veertjes afschudden. De eerste berichten zijn dat ze het daar helemaal naar haar zin heeft. Maar als ze daar de bloemen buiten heeft gezet keert ze terug naar de stad. Vast vol plannen. Al moet ze dan nog eerst haar eitjes kwijt. Zou Klaartje Geluk hier met haar toekomstige kroost de Happiness vinden? Vast wel!

Tot Babbelzzz

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl