Huisje nr. 91: Op 't koekoeksnest

Huisje 91...in 'no-time' zag dit huisje het daglicht. Daglicht dat al bijna verdwenen was bij het maken van de foto's. Dat gaat nog een keer over: in ieder geval voor het boek dat in de maak is. 

Dit huisje is beplakt met twee lapjes katoen (en een beige kantrandje aan de dak). Op de voor- onder- en zijkanten wordt het huisje gesierd met het stofje "Cuckoo's Calling" van Berthan Janine, ontworpen voor Dashwood Studio. Op het dak een katoenen lapje "Frau Tulpe" uit de Japanse textielfabrieken van Kokka. Grappig: er zit in Berlijn (mijn favoriete stad) een stofjeswinkel die "Frau Tulpe" heet. En ook stof van Kokka verkoopt.

Het huisje is bestemd voor Cucca de Koekoek. Omdat 2017 door Savon Vogelonderzoek is uitgeroepen tot het jaar van de Koekoek heeft Cucca voorrang gekregen bij de toewijzing van de huisjes. Deze vogel die op de rode lijst staat verdient een veilig huisje. Een broedzak is niet nodig: ze is nogal lui van aard en stopt haar eieren gewoon elders in een zak. Laat het broedwerk door anderen doen en roept dan "Koekoek, ik ben de kloek!" Maar het is nog geen eiertijd voor Cucca.

Ze is nog onderweg van haar winterverblijf naar hier. Ze vliegt een niet gebruikelijke route: ze komt helemaal uit China. (Lees: mijn vogeltjes zijn bijna op. Tijd om wat nieuwe exemplaren aan te schaffen. In deze tijd lastig verkrijgbaar en het aanbod van de gebruikelijke leverancier beperkt. Heb ik besloten om zelf wat nep-vogeltjes uit China te importeren. Is de levertijd wel ruim een maand...)

Iedereen in de stad weet het zeker: Cucca zal zich in deze woning zeker thuisvoelen. De vrouwtjes-vogels met broedzakken zijn wel een tikje zenuwachtig. Tellen al iedere dag hun eieren na. Heb ik ineens wat eitjes meer? Gelukkig zijn er ook wat vogels die met plezier wat extra eieren willen broeden want broeden is volgens hen een feest! Tja, Cucca kan in deze stad haar eitje(s) wel kwijt!

Tot Babbelzzz

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl