Huisje nr. 88: Diamanten met schone schijn

De 'fundamenten' van dit huisje dateren uit 2016 maar pas begin 2017 werd het dak geplakt. Was het de vorstverlet in een strenge winter? Nee, hoor. Die winter was niet streng. Andere zaken gingen voor.

Maar nu de lente is aangebroken wordt er weer gebouwd. Deze standaard woning, dit model is populair in de stad, is aan de voorkant beplakt met het stofje "What a Gem.Diamant". Een ontwerp van Allison Cole voor Camelot Fabrics. Aan de zijwanden de stof "Meadow Valley of evergreen". Een eigen ontwerp van Art Gallery Fabric. Op het dak ook een Art Gallery stofje: "Utopia" een ontwerp van Francis Newcombe. Onder aan de rand een geweven retro-bandje.

Zou dit huisje nog te huur zijn? Of te koop? Er is geen vogel te bekennen.... Maar niets is wat het lijkt. Al zijn de diamanten die er deze zomer worden verkocht wel echt. Of is dat iets wat de Ekster Adamas Mohs iedereen wil laten geloven?

Adamas is nu zijn handeltje aan het inkopen. Op de Antwerpse Vogeltjesmarkt. Hij heeft iedereen vertelt dat hij met joekels van stenen terug zal komen. Als het huisje al dat edele gewicht maar kan dragen.

Bibbelien is al helemaal opgewonden. Diamanten in de stad. "Ik wil een pootring met een diamantje. Misschien dat de knappe Alfonso mij dan wel ziet staan!" Wordt zij Adamas eerste klant? Volgens Marie dan meteen zijn eerste vaste klant want Bibbelien is dol op schone schijn en andere prullaria. Misschien dat een van haar voorouders ook een Ekster is geweest?

Het zal niet lang meer duren voordat Adamas zijn winkel opent. Toch zal het niet meteen storm lopen. Het is nu toch echt broedseizoen. Adamas is dan ook slim, heeft een verkoopstunt bedacht: koop je twee 'pas uit het ei gekropen'-ringetjes met mini-diamantjes dan krijg je het tweede ringetje voor de helft van het zaadgeld. Dat hij de verkoopprijs eerst heeft verdubbeld vertelt hij er niet bij...

Tot Babbelzzz

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl