Zo leuk: iemand echt blij maken!

Snailmail maken. Waarom doe je dat eigenlijk? Omdat het leuk is om te maken maar vooral omdat het bijzonder is om iemand echt te verrassen en blij te maken. Je krijgt dan weer van iemand anders post terug maar dat is allang niet meer mijn drijfveer.

Al zitten in de post soms echte juweeltjes. Zoals de post die ik eind augustus, begin september kreeg. Een prachtig boekje vol plaatjes, eigengemaakte ansichtkaarten en vooral een openhartig schrijven. Een verhaal dat bleef hangen, een uit het hart geschreven verhaal. En met een vraag of ik post terug wilde sturen met wat haakpatroontjes. Natuurlijk. Maar de koffers voor de vakantie waren bijna gepakt. Een snelle krabbel vond ik als antwoord niet gepast en niet kunnen.

Na de vakantie antwoorden. Nu, na de vakantie kwamen drukke werktijden, andere prioriteiten en zaken. Toch bleef de brief hangen. Omdat naar mijn idee de ontvangster waarschijnlijk allang de hoop op een antwoord had opgegeven besloot ik er een echte snailmailpost van te maken. Een heel groeiproces. Eerst zaaien (wat zal ik maken, thema?), dan ontkiemen en wortel schieten (materiaal verzamelen). Tot slot het tot volwas laten groeien. In dit geval het boekje maken en briefjes schrijven. Om dat alles zonder tijdsdruk uit werken was o, zo heerlijk.

Is de post klaar, neem je afscheid van je maaksel. Iets dat ik absoluut niet moeilijk vind* want het leukste moment volgt daarna: de persoon verrassen met je post! Beter gezegd laten verrassen want de postbode brengt dat klein postgeluk door de brievenbus.

De post is inmiddels ontvangen. En hoe! Ik kreeg zo'n lieve, prachtige en ontroerende reactie in mijn mail. Mijn (post)hartje is weer helemaal gelukkig!

En (niet complete) impressie van de post:

 

Wat is het toch mooi om iemand echt blij te maken. Daar doe ik het dus voor!

Tot Babbelzzz

 

*Dat is de reden waarom onder 'Slakkenpost' niet meer alle maaksel zijn beschreven...veel te veel haast om ze te versturen. Weer iemand verblijden!

Reacties

DePostZolder op 11-03-2017 14:48

misschien eens bij www.depostzolder.nl kijken? daar kan je snailmailen via onze Zolder

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl