Jammer...

Snailmailen, post maken met een handgeschreven lange brief, vind ik leuk om te doen. Totaal onbekende mensen verrassen met mooie, leuke post. Post in thema maken, afgestemd op de interessse van de ontvangster. Na het versturen wachten op de bevestiging van ontvangst. Valt de post in de smaak?

Deze zomer, begin augustus, verstuurde ik ook post. Thema haken: daar weet ik wel raad mee. Had dit keer de envelop voor de brief, in de verzend-envelop, ook gehaakt. En veel meer haaksels in een eigen gemaakt boekje verwerkt.

Begon na het versturen het wachten. Dit keer lang wachten. Er kwam geen antwoord. Dan denk je eerst 'vakantietijd, ze is vast weg'.

Na zes weken wachten ga je twijfelen. Heb ik er wel postzegels op geplakt? Op zich geen rare gedachte. Ooit gooide ik, met een hoofd dat vooral bezig was de zoektocht naar onze vermiste kat, een stapel ansichtkaarten in de brievenbus. In de zoek- en flyertocht kwam ik daar toch langs. De eerste 8 kaarten lagen al in de bus toen ik de 2 resterende kaarten in mijn hand omdraaide en tot mijn schrik zag dat de postzegels ontbraken! Het merendeel is toch aangekomen. Sinds die tijd controleer ik alle post voordat die in de bus ploft. 

Zou de post onderweg van vorm zijn veranderd en niet meer in een brievenbus passen? Een voor mij overbodig haakboekje vol patronen, losse items en het dikke boekje vol haakwerk: als dit gaat schuiven, alles op elkaar komt te liggen, is de envelop te dik. 

Dit risico bande ik uit. Noem het inbinden. Met karton maakte ik een constructie die enige verplaatsing onmogelijk maakte. Geen beweging in te krijgen. Zelfs niet na wild zwaaien en meerdere keren op- en neer duwen door de eigen brievenbus. Vakkundig getest! Adressering aanwezig en juist, bewust de envelop niet versierd. Gewoon een brown-paper met dikke, stevige tape. Afzender-adres op de achterkant vermeld.

Wordt je post niet binnen redelijke periode afgemeld krijg je een mailtje van de organisator. Zowel de ontvangster als de maakster van de post. Ja, post echt verzonden. De ontvangster reageerde niet op de mail, zo bleek. Ook niet op een herinnering.

Wat ging hier fout?

Dat de post onderweg is 'verdwenen' of niet is bezorgd sluit ik uit. Mijn vertrouwen in Post-NL is groot. Tante Post heeft alle poststukken en vele honderden ansichtkaarten ook bezorgd. Bovendien zou de ontvangster dan reageren op de mail, aangeven dat ze nog niets heeft ontvangen.

Er moeten andere redenen zijn waardoor deze post niet door de ontvangster is ontvangen/afgemeld. Recent verhuisd en nieuw emailadres? Lange tijd afwezig? Laptop/telefoon/pc gestolen of geblokkeerd? Het blijft gissen. En vooral stil.

Misschien dat ooit het raadsel van deze post wordt opgelost:

En zo niet, dan is het echt jammer. Want deze post was haar van harte gegund!

Tot Babbelzzz,

PS: de gehaakte deken uit de vorige blog is al weken klaar. Inmiddels de dagelijkse slaapplaats van de kater die maakte dat ik vergat postzegels te plakken. Die na drie weken zoeken, buurtonderzoek en flyeracties uiteindelijk mager, gezond en vol leven aan de voordeur werd afgeleverd. Ook zonder postzegel... Als dank ging er een prachtige bos bloemen met een heel dankbaar kattenbelletje naar de vinder/bezorger.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl