Wonen met Charles, Ray en vogels...

Op tiener- en net-nog-niet volwassen leeftijd verslond ik tijdschriften. Eerst de Tina. Het blauwe knoopbeest dat ik kado kreeg bij het abonnement hangt nog steeds blauwig door zon gebleekt op mijn hobby-kamer. Tina werd Claire. Claire werd Flair. Maar ook de toen nog volledig op handwerk gerichte Adiadne was favoriet. En toen ontdekte ik de woonbladen. Vanaf dat moment werd ik geboeid door interieurs en woontrends. Al woonde ik nog in het ouderlijk huis. Genoeg inspiratie om later op eigen benen het huis in te richten! En eind jaren 70- begin jaren 80 zag ik in die bladen de prachtige ontwerpen van het echtpaar Charles en Ray Eames. Ontwerpen uit de jaren '50. Ik was meteen verliefd op hun ontwerpen.

En wat van hun ontwerpen

 

Een liefde die vele jaren later door vele jongeren van nu wordt gedeeld. Al duurde het voor mij vele jaren voordat ik de eerste Eames stoelen in huis mocht verwelkomden. Zo'n stoel oogt op het eerste gezicht niet comfortabel (is het wel!). Om dan dure Montis eetstoelen (ook mooie ontwerpen met geweldig zit) in te ruilen voor zo'n "oude plastic" stoel is toch ook een avontuur. Niet voor mij...ik was al overtuigd. 

Een bezoekje aan de Woonbeurs deed wonderen. Proefzitten in de Eames stoelen. Na het opknappen van de houten vloer en nieuwe indeling van de kamer was het tijd voor wat nieuwe meubels. De paarse Montis-Kubic banken bleven.. Nog steeds een ijzersterk ontwerp, net als de twee Windy-stoelen van Montis die de banken vergezellen.

De eetkamertafel werd vervangen door een jong fris Fries ontwerp vol passie en toekomst. En rondom de tafel 6 verschillende Eames stoelen! O, als je dan Eames stoelen koopt mag een schommelstoel niet ontbreken. Tot groot genoegen van kat Glammer die vrijwel dagelijks in de limited-edtion ligt te dutten op een echt schapenvachtje...

Ik was al helemaal blij met onze Charles en Ray stoelen. Kreeg ik afgelopen week een onverwachts kado van manlief. De House Bird van Charles en Ray! Hij oogt levensecht: de katten raakten in vervoering, pootje voor pootje in sluiphouding benaderden ze onze nieuwe zwarte huisvogel. Een ontwerp dat zeker een halve eeuw oud is. Toch hedendaags levendig.

De huisvogel is prachtig! Te mooi en bijzonder om een plekje te gunnen in de Vogelhuisstad-wc ruimte.

Super blij met deze nieuwe House Bird van Charles en Ray, het sterke vogelontwerp uit lang vervlogen tijden!

Tot Babbelzzz

 

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl