Slakkenpost #16: een feestje in de zomer...

Als je een snailmail-adres vraagt aan Tante Jannie's Postkamer krijg je ook informatie over de persoon die je snailmail gaat ontvangen. Door de persoon zelf ooit opgesteld. Meestal staat er naast de standaard 'vind ik leuk dingen' - papier, tape, stickers, labels (wie niet als je snailmailen leuk vindt) - ook iets persoonlijks waar je wat mee kunt. Een thema omheen kan vormen. Dit keer trof ik iemand die heel veel leuk vindt...maar wat dat heel veel nu precies is stond er niet bij!

Weer een vogel(huis)thema wilde ik niet maken. Die krijg je alleen als je dol bent op vogeltjes of bij de vogelopvang werkt als vrijwilliger. Al heb ik wel een uitgebreide 'collectie' vogelspul. Poezieplaatjes, kaarten, stempels, vogelfluitjes, afbeeldingen, papier, stof, lint, label, zakjes, stickers....niet zo verwonderlijk want ik ben zelf dol op vogeltjes en vogelhuizen.

Dit keer wilde ik een ander thema uitwerken. Maar welk thema? Intussen kroop de temperatuur buiten omhoog. 30 graden plus. Van dat weer waarbij je verlangt naar het schaduwplekje onder de bomen in de tuin, een koel drankje, BBQ en dan tot ver in de avond loom relaxen. Ik overwoog om de lantaarntjes weer tussen de bomen te hangen, dat geeft zo'n sprookjesachtig beeld als 's avonds dan de theelichtjes in de lantaarntjes branden.....

En bij die gedachte schoot ook het thema voor deze snailmail mij te binnen. Een Zomer's Feestje
Van het ophangen van de lampen is het (nog) niet gekomen, ik ging meteen aan de slag met de snailmail.

Het boekje maakte ik zelf met plaatjes uit een tijdschrift. In het boekje zitten vele (toepasselijke) hebbedingetjes. Hollandse taarten poster (de post gaat naar België), stickers, labels, "doe-het-zelf sandwich zakjes vouwen", picknick-tips, briefpapier, papieren servetten en meer. Het boekje wordt vergezeld door 2 kartonnen bordjes (leve de Hema met hun leuke dessins) en een roze setje plastic bestek. Een kaart met zomerse gedachte. En om het feest compleet te maken een zelf gehaakte vlaggenlijn.

Die is zo leuk, die ga ik nog eens voor mezelf maken! Hier hangen de vlaggetjes tijdelijk aan de kast in de kamer.

En hier de rest....

 

 

 

De post moet ook in een envelop. Geen saai wit geval. (al gaat soms de gepimpte envelop toch in een saai geval, er schijnt nogal wat post te 'verdwijnen', mijn gevoel is daarbij bepalend). Ik haakte een zon. Zocht nog wat zomerse plaatjes uit oude tijdschriften en zo gaat de post de grens over:

Ik schrok wel even van de porto-kosten. Kosten die in geen verhouding tot de inhoud. Ook niet in verhouding tot de afstand, Amsterdam en Utrecht liggen verder weg. Maar...hij is bedoeld om iemand blij te maken: een feestelijke en blije dag te laten beleven, daar net over onze landgrens.

Een blije dag is onbetaalbaar. En met die gedachte plak ik de zegels (bijna 10 euro) op de envelop... In de hoop dat in ruil voor dat 'kapitaal' mjn post keurig wordt behandeld. Ongeschonden en rap op het juiste adres wordt bezorgd!

Tot Babbelzzz

Zag ik tot mijn grote schrik op een van de laatst genomen (hier niet opgenomen) foto's dat het boekje zijn "Z" van Zomer had verloren. Dat kan niet! Een zomer zonder Z is geen Zomer... Gelukkig lag de envelop nog hier op de kast. Heel voorzichtig open gemaakt, een hele toer met al dat plakband en de folie die ik voorzichtigheids-halve over de voorkant heb geplakt. Nieuwe "Z" geplakt, opnieuw de boel stevig 'verzegeld' met tape. Zo, postklaar!

Dit logje blijft nog even hier staan maar verhuisd na een paar weken naar de verzameling andere logjes over mijn snailmail. Die kun je vinden door te klikken op 'Slakkenpost (snailmail)' net onder de kopfoto van mijn blog. 


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl