Suriname: Paramaribo (dag 6)
Vandaag hebben we een dag vrije dag. Geen programma. De dag die Harvey en Usha echt nodig hebben om hun familie en vrienden te bezoeken. Iets waar ze veel te weinig tijd voor hebben gereserveerd. Wij staan laat op en ontbijten tegen het klokje van 09.30 uur in de ochtend. Pieter is bijna klaar met zijn ontbijt. Usha en Harvey zijn al op pad. Bezig met het uitdelen van hun 20 kilo handbagage die alleen bestaat uit kadootjes...
 
Wat gaan we vandaag doen?
Wat dacht je van een dagje rustig liggen aan het zwembad van Hotel Torarica?
 
En dat doen we dan ook. Pieter gaat nog even internetten en daarna vertrekt hij naar het zwembad. Wij zullen hem daar ontmoeten.
 
Wij gaan naar het ontbijt terug naar de kamer. We doen rustig aan. Pas tegen een uur of een in de middag vertrekken we naar het zwembad. Pieter heeft ligbedden voor ons vrij gehouden.
En mooi plekje in de schaduw.
 
 
 
Maar eerst lunchen op het terras naast het zwembad: een tostie. Lekker.
Pieter eet ook gezellig mee.
 
Dan komt er ineens een tropische plensbui naar beneden. In badkleding deert dit ons niet.
En na de bui komt het zonnetje weer terug.
 
Vanuit mijn ligstoel zie ik een bruidje. Ze is met haar hele hofhouding, inclusief Surinaamse mamma, op pad om foto's te maken. De bruidegom is in geen velden of wegen te bespeuren.
 
 
 
 
Een mooi bruidje en echt Surinaams....
 
Pieter gaat rond een uurtje of drie in de middag terug naar ons hotel. Wij houden het uit tot ongeveer vijf uur in de middag. In de barruimte van het hotel kijken we nog even naar de finale van het voetbalgebeuren. Om daarna wat te rusten tot het diner.
 
De laatste minuten van de voetbal-finale kijken in ons hotel. Behalve wat personeel kijken er andere Nederlanders die vandaag nog Suriname gaan verlaten.
 
Usha en Harvey melden zich weer. Ze zijn terug. Het plan is om vanavond te eten in een Javaans restaurant. Op het afgesproken tijdstip rijdt Harvey ons naar het beste en een van het oudste Javaans restaurant van Paramaribo. Aan de andere kant van de stad.
Een mooie sfeervolle ruimte. Heerlijke gerechten maar veel te veel eten...
 
Harvey krijgt dan de klap van de hamer. De vermoeidheid slaat genadeloos toe. Niet vreemd, hij rent en regelt alles voor ons. En in de gestolen uurtjes, ook in de nacht, ontmoet hij zijn vrienden en familie. Hij kent echt half Paramaribo: zelfs zonder ons zou hij al iedere dag een volle dagtaak hebben aan het bezoeken van de mensen. En dan waren ze vannacht ook nog eens op stap geweest: een 'kroegentocht' van bijna tien uitgaansgelegenheden.
 
We besluiten snel af te rekenen. Dan kan Harvey gaan slapen.
 
Hij zet ons af bij 't Vat, een veilig gebied. Behalve dan de zijstraten maar dat weten we inmiddels. We drinken wat bij 't Vat. Kijken even bij de buren: Starzzz, een disco. Het is tenslotte zaterdagavond, DE uitgaansavond voor de Surinaamse bevolking. Harvey stuurt nog een berichtje: Kijk even bij Torarica: daar is een bar waar vaak ook iets te beleven is. Dat doen we maar dat valt tegen. We zien alleen wat bruiloftsgasten.
 
Usha en Pieter besluiten verder te kijken in de stad. Wij niet, wij gaan de bocht om.
Onderweg worden we aangesproken door een taxi-chauffeur. Maar als we onze bestemming noemen dan knikt hij zijn hoofd en begrijpt onze afwijzing. Die honderd meter zijn veilig te overbruggen. Onderweg staat een heuse bemande politiepost. Gloednieuw, nog geen week in gebruik. Twee hokjes met veiligheidsagenten, aan het begin van de route en het einde van onze route. Halverwege de bewakers op de veranda van het maritiem instituut.
 
Volkomen veilig komen we aan bij ons hotel. Drinken nog een rum-cola op het terras bij de bar. En dan zijn wij ook afgebrand. Zoeken we onze kamer op....
 
Morgen gaan we koken. Bijzonder omdat dit ook weer een Harvey-activiteit wordt. Ik hoop wel dat Harvey even goed rust, hij heeft het heel hard nodig.
 
Tot babbelzzz, tot alweer dag 7 in Suriname.
Marjanne

Reacties

dutchmoon op 17-06-2011 12:07
Toch nog even dag 6 verorbert. Nu echt rennen voor de kapper !!!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl