Bestemming Suriname
Ik ben terug van een geweldige, nooit te vergeten, vakantie. Bestemming Suriname.
 
De komende dagen zal ik steeds een stukje schrijven over deze belevenis. Steeds een van dag tot dag verslag. Er is heel veel te vertellen. Iedere dag beschreven in een apart logje. Onder de rubriek 'vakantie Suriname'.
 
Het is geen standaard alles in één pakketreis. Ook niet georganiseerd door een reisburo. Dit maakt mede dat we een heel bijzondere vakantie hebben beleefd.
 
Eerst maar iets over de aanleiding en de organisatie vertellen. Een aantal jaren geleden werkte ik 25 jaar bij mijn werkgever. Een mooie aanleiding voor een ver-weg vakantie. Mijn man mocht kiezen, het werd Cuba. Nu is hij het 25 jarig feestvarken van de baas en mag ik de bestemming uitzoeken. Moeilijk: Canada, Chili, Zuid-Afrika, Argentinië, Vuurland of toch Mongolië of India.
Ik kreeg plots een ingeving: het wordt Suriname. Zeker te weten!
 
Regelmatig gaan we op stap met wat collega's van het werk. Ook eind vorig jaar. Whiskey proeven in Leiden. Ook Usha (van Surinaamse afkomst) en haar vriend Harvey waren van de partij. Harvey is ook geboren in Suriname en heeft er 25 jaar gewoond. Tijdens het etentje, na afloop van het whiskey proeven, kwamen de vakantieplannen van iedereen ter tafel. Ik vertelde dat ik de bestemming mocht kiezen en serieus zat te denken aan Suriname. Bleek dat Harvey in het verleden vaker reizen naar Suriname heeft georganiseerd. Het reis was geboren. Ook Usha wilde haar land (waar ze sinds klein kind nooit meer is geweest) zien. Harvey bood aan de reis te organiseren. En zo geschieden het ook. Een andere collega, Pieter, had ook belangstelling.
 
Geen standaard reis. Geen ANVR garanties. Maar we vertrouwen Harvey. En dat voor een alles-in-een prijs (inclusief visum, excursies, vervoer gedurende de hele reis) die Suriname-waardig blijkt. Spotgoedkoop dus. Vooral als je het vergelijkt met de standaard reizen die het dubbele rekenen. Harvey is erg handig in onderhandelen, dat zal ook later blijken. Hij spreekt de Surinaamse taal en heeft zijn contacten. Het komt ons soms over alsof hij half Paramaribo persoonlijk kent. Hij heeft overal zijn contactpersonen, zo zal ook later blijken.
 
Er volgen vele mailtjes met informatie, vluchtschema's, een informatiemiddag met filmpjes en uiteraard Surinaamse hapjes, gezamenlijke lunchafspraken op het werk om de laatste tips uit te wisselen, deels gezamenlijk bezoek aan Meditel voor de nodige spuiten en malariatabletten te halen. Harvey regelt voor ons het benodigde visum.
Het reisgezelschap van 5 personen is bijna klaar voor het grote onbekende Suriname avontuur!
 
Hier alvast het oorspronkelijk reisprogramma:
Dag 1:   Amsterdam - Paramaribo
Dag 2:   stadswandeling Paramaribo*
Dag 3:   Galibië, bezoek aan het indianendorp en het schildpaddenstrand*
Dag 4:   Galibië, rondleiding indianendorp en terug naar Paramaribo*
Dag 5:   naar White Beach
Dag 6:   rustdag, vrij te besteden
Dag 7:   kookworkshop
Dag 8:   vertrek naar Awarradam*
Dag 9:   Awarradam*
Dag 10: Awarradam*
Dag 11: Awarradam*
Dag 12: naar Brownsberg
Dag 13: rustdag, vrij te besteden
Dag 14: Dolfijnen spotten in de rivier bij zonsondergang*
Dag 15: terug naar Nederland
 
*Deze activiteiten zijn geboekt en georganiseerd door Mets in Paramaribo. Mets staat voor Movement for Eco-Tourism in Suriname.  (http://www.surinamevacations.com/)
 
Dan volgen nog de laatste tips zoals het afsluiten van een werelddekking voor je reisverzekering, het meenemen van een zaklamp, zonnebrandmiddel, waterdichte tassen voor Galibië en Awarradam, luchtige katoenen kleding inpakkenen vooral geen DEET en Azaron (beiden daar niet verkrijgbaar) vergeten. En nette kleding voor het uitgaan want Surinamers gaan altijd keurig gekleed en opgemaakt uit, weliswaar vaak op slippers. Die moet je ook meenemen en ook een regencape maar die kun je ter plekke eventueel spotgoedkoop aanschaffen. We gaan de grote regentijd meemaken, het kan een natte boel worden.
ORS is niet nodig, suiker en zout zijn volop verkrijgbaar maar cola met een snufje zout werkt ook prima als het nodig is.
 
We krijgen het advies om ieder 500 euro mee te nemen. Dit is ruim voldoende voor de hele reis. Hij zal zorgen dat onze euro's worden omgewisseld naar Surinaamse Dollars. Tegen een hele gunstige koers want ook daar heeft Harvey een mannetje voor!
 
En dan is het zover. De dag van vertrek breekt aan.
Suriname Airways wacht op Schiphol om ons in 9 uurtjes naar Suriname te vliegen!
 
Wordt vervolgd....
Tot reis-Babbelzzz
 
Marjanne

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Welkom op Babbelzzz
Dit is Babbelzzz....

 

 

 

 

 

 

Mijn persoonlijke weblog die vooral gaat over mijn Vogelhuisstad: door mij gepimpte vogel-huisjes die hele steden vormen tegen de muur.
Met bewoners, ieder met een eigen verhaal. Plus het roddelkrantje "De Kwek", gratis in ieder vlieggat bezorgd. Een wereld op zich!

Naast vogelhuisjes pimpen doe ik andere dingen: (nat)vilten, kaarden, breien, snailmailen en meer.
En haken....

Kun je hier ook aantreffen. Verder ben ik dol  op kunst, vormgeving, textiele vormgeving,  fotografie, Photoshop en muziek. En onze drie Heertjes Katers, de katten. Die hebben een eigen weblog waar ze hun avonturen krabbelen.

Veel lees- beleef- en kijkplezier !

Vogelhuisstad:Categorieën
Leuk!
Favoriete blogs & meer

"Zilverblauw" Anki maakt ook
mooie posters.
(klik op het plaatje)
 
 

 

 


 

 
 
 
Leukste stoffen web-winkels

 
 
 
Andere zaken
 
 


Beeldend kunstenares Miek
Asselman van Miek
(illustraties & kunst)
 
 
 

Ballonartieste Moniek van Alphen
maakt prachtige creaties
!Kijk ook...
Kijk ook....
 
  POOTJESTIJD  
 
Onze katten Glammer, Mica
& Pansy krabbelen regelmatig
hun avonturen op een puntje.
 
 

Je bent ook daar welkom!

Wil je een kopje of pootje?
Ze staan spinnend klaar om jullie
te begroeten.....
Tellen maar!
Wij tellen ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl